Službeni demant NK GOŠK-a na članak “Ersana Bijedića” objavljen u Dnevnom listu

S ciljem ispravke netočnih informacija i pružanja objektivnog prikaza nedavnog događaja, želimo iznijeti službeni demant na članak „Ersana Bijedića“ koji je objavljen u Dnevnom listu,  u vezi situacije koja se nedavno odigrala nakon utakmice.

Nogometni klub GOŠK uvijek se pridržava svih pravila i propisa Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, posebno onih koji se odnose na sigurnost i odnose s medijima. U vezi nedavne utakmice, želimo pojasniti kako se Klub pridržavao svih propisanih procedura.

Novinar „Ersan Bijedić“ pokušao je prije utakmice pristupiti službenim prostorijama i svlačionicama, iako je od Kluba unaprijed dobio upute koje je propisao NSBiH i akreditaciju koja je jasno definirala pravila ponašanja i kretanja. Nažalost, navedeni novinar nije poštovao te upute i pokušao je pristupiti službenim prostorijama, te mu je kulturno i primjereno sugerirano da takvo ponašanje nije dozvoljeno.

Press služba je organizirala press konferenciju nakon utakmice, precizno definirajući vrijeme i mjesto, što je dodatno naglašeno putem razglasa i 15 minuta prije kraja utakmice. Unatoč ovim uputama, novinar „Ersan Bijedić“ je nastavio tražiti izjave na terenu, što je dovelo do intervencije rukovoditelja sigurnosti koji mu je ukazao na pravilno mjesto i vrijeme za takve aktivnosti.

Želimo istaknuti da Nogometni klub GOŠK cijeni rad novinara i njihov doprinos sportskom izvještavanju, međutim, Klub je vrlo pažljiv kada je u pitanju održavanje reda i sigurnosti te zaštita imena i ugleda Kluba. Klub se ne osjeća obveznim promovirati se putem pojedinih novinara, s obzirom na već postojeći status i prepoznatljivost.

S obzirom na navedene okolnosti, u želji zaštite imena i ugleda, Klub je donio odluku da novinar „Ersan Bijedić“ više nije dobrodošao na utakmicama koje igra NK GOŠK.

Klub uvijek teži stvaranju najboljih mogućih uvjeta za novinare i dostupnost informacija, što se može potvrditi brojnim prethodnim slučajevima suradnje s novinarima iz različitih dijelova svijeta.

Nogometni klub GOŠK ostaje privržen poštivanju pravila, transparentnosti i suradnji s medijima, te će nastaviti raditi u skladu sa propisima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kako bi osigurao najbolje uvjete za sve uključene strane.

Za dodatne informacije ili pojašnjenja, slobodno nam se obratite.

S poštovanjem,
Dalibor Šimović, direktor marketinga