Jure Obšivač o različitostima nogometnih liga i statusu u GOŠK-u

Ovog tjedna smo imali priliku razgovarati s Jurom Obšivačem, igračem GOŠK-a čija je karijera obilježena značajnim trenucima. Njegova nogometna putanja obuhvaća izuzetno bogato iskustvo, od Hajduka, prelazeći granice svoje domovine i igrajući u inozemstvu, te naposlijetku osvajajući terene Premijer lige BiH.
Pročitajte što Jure kaže o svemu.

Kako bi usporedio iskustvo igranja u Premijer ligi BiH za Široki Brijeg, Hajduk i igranje u inozemstvu? Koje su razlike u Premijer ligi BiH prije i sada?
Svaka liga nosi nešto svoje. U svakoj ligi kako u BiH tako i u drugim ligama sam doživio lijepa iskustva i trenutke.
Premier liga BiH po pitanju nogometne kvalitete je napravila veliki iskorak s obzirom na prijašnje godine.

S obzirom na godine, imaš status najstarijeg igrača GOŠK-a. Možeš li opisati svoj doživljaj igranja za GOŠK? Kako bi opisalo atmosferu i timsku dinamiku u klubu?
Da. S 33 godine sam najstariji igrač. U svakom klubu, kada imate pozitivnu atmosferu i kada se izgradi taj timski duh kojeg prati nogometni, a prije svega i ljudski kvalitet, tada je čast biti dio takvog kolektiva.

S obzirom na brojne ozljede i bolesti unutar ekipe, u Sarajevo putujemo s mladom ekipom, kakav je tvoj utjecaj kao najstarijeg igrača na suigrače? Kakvi su po tebi izgledi za ishod utakmice, uzimajući u obzir sve navedene izazove?
Moja obaveza prije svega je, što se tiče mladih igrača, da im budem podrška i na neki način primjer koji se ogleda kroz profesionalizam. Imamo dosta igrača koji prvi put igraju Premier ligu općenito.
Sarajevo?
Skup kvalitetnih igrača koje vodi jako kvalitetan trener kojeg izuzetno cijenim. Poštujemo svakoga i idemo odigrati mušku utakmicu i izvući što pozitivniji rezultat za nas.

Utakmica između FK Sarajevo i NK GOŠK-a odigrat će se u subotu u 16h!